Vetelin Urheiluautoilijoiden järjestämä jokamiesluokan kilpailu, Asfalttikunkku, kerää Veteliin, Kemoran moottoriradalle tulevana viikonloppuna 782 kuljettajaa huoltojoukkoineen. Kahden vuoden tauon jälkeen on odotettavissa huikea autourheiluviikonloppu. Torstaina kuljettajat saapuvat kisapaikalle, ilmoittautuvat ja tekevät viimeiset testit autoihin ja tutustuvat rataan.  Itse kilpailu käydään perjantaista sunnuntaihin. Mukana ovat seuraavat luokat: Naiset, Nuoret, Etuveto-Kardaaniluokka, Tuupparit sekä Yleinen luokka.

Perjantaina 29.4 starttaa itse kilpailu klo 9.00, Etuveto- ja kardaani ja Tuupparit luokilla. Luokat ajavat lähdöt limittäin.

Lauantaina 30.4 aloitetaan Nuorten- ja Naisten luokilla, jotka myöskin ajavat kisan limittäin. Ensimmäinen alkuerä starttaa klo 9.00. Päivä jatkuu yleisen luokan karsinnalla, joka aloitetaan klo 14.00

Sunnuntaina 1.5 jatketaan kilpailua klo 10.00. Päivä huipentuu yleisen luokan finaaleihin, joissa ratkaistaan XXXI Asfalttikunkun voitto.

Jokamiesluokka eli jokkis on autourheilun peruslaji, jonka harrastajia löytyy ympäri Suomea ja eri ikäryhmistä. Lajin ideana on edullinen kalusto, sillä jokainen kilpailuun osallistuva sitoutuu myymään autonsa kisan jälkeen, hinta on vakio. Tosin auton saantiin tarvitaan myös onnea, sillä jos useampi kuljettaja haluaa saman auton, arpa ratkaisee uuden omistajan.

Vetelin Urheiluautoilijoiden järjestämä kilpailu ajetaan nimensä mukaan kokonaan Asfaltilla. Asfaltti on haasteellinen ja tasapuolinen kuljettajille, mikä onkin yksi tärkeä syy siihen, että Asfalttikunkku on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä merkittävimmistä jokamiesluokan kilpailuista.

Etuveto- Kardaaniluokka on ollut mukana Asfalttikunkku kilpailussa vuodesta 2005. Tämä vuonna se saa kaverikseen ensimmäistä kertaa mukana olevan Tuupparit luokan. Tuupparit ovat perinteikkäitä jokkisautoja, joista moottori löytyy takaa. Etuveto-kardaaniluokan autoja mukana on 237 kpl ja Tuuppareita 65 kpl. Nämä luokat ajavat kilpailunsa kisan avauspäivänä limittäin. Joten perjantai-iltapäivään on odotettavissa todella kovatasoisia finaalilähtöjä.

Nuorten luokka on nimensä mukaan tarkoitettu nuorille 15–18-vuotiaille kilpailijoille. Ikärajan myötä vaihtuvuus tässä luokassa on suuri, kun täysi-ikäisyyden myötä siirrytään muihin luokkiin. Nuoria on kisaan ilmoittautunut yhteensä 71.

Naisten luokkaan on ilmoittautunut 102 kilpailijaa. Myös nämä luokat ajavat tämä vuonna ensi kertaa limittäin, tästä johtuen, uutena myös se, että samalla autolla ei voi osallistuja molempiin luokkiin.

Kisaviikonlopun viimeisenä luokkana ajetaan Yleinen luokka, jossa alkuerät ajetaan lauantaina ja sunnuntai huipentuu finaaleihin, jolloin ratkeaa Asfalttikunkku vuosimallia 2022. Yleinen luokka on perinteisesti kerännyt suurimman osallistujamäärän, niin nytkin 307 kuljettaa.

Asfalttikunkku kilpailun yhteydessä järjestetään lapsille kymmenes Mäkikunkku. Leikkimielinen mäkiautokilpailu lasketaan lauantaina 30.4 klo 12.00 alkaen. Kilpailurata on n.150 m pitkä suora asfalttipintainen rata. Kilpailijat jaetaan eri luokkiin iän mukaan. Kilpailuun on ilmoittautunut 20 kuljettajaa.

Kemoran moottoriradan katetusta katsomosta voi seurata koko vauhdikkaan kilpailun kulun, jossa tullaan näkemään vauhtia ja vaarallisia tilanteita taistelussa parhaista sijoituksista, eli jokkista parhaimmillaan.

Lisätietoja kilpailusta www.vetua.fi                Tervetuloa Kemoralle!